Sabtu, 1 Disember 2007

Penjelajahan Dakwah di Kg Sungai RualAlhamduliLlah, bila ukhuwah bertaut kembali, maka kami dipertemukan dengan gabungan ahli lama dan baru. Di bawah satu kesedaran untuk menyebarkan kalimah ALlah di muka bumi kampung Rual. Mungkin ini adalah satu langkah pertama untuk mempertautkan hati-hati kami terlebih dahulu sebelum melangkah ke arah seterusnya kepada penghayatan Islam.

Program Berlangsung dari 22-27 November 2007. Dinamakan Program Masuk Kampung (IPTA).

Kampung Sungai Rual terletak di Jeli, Kelantan. Dari suku kaum Jahai dan Bateq. Terdapat 3 Kampung di sana iaitu : Kampung Seberang, Kampung Sg Rual (Pentadbiran) dan Kampung Kalok. Tok Penghulu di Kampung Sungai Rual - Langsat bin belimbing, dan Kg Seberang Tok penghulu Nordin bin Mat.

Penggerak dari MAIK - Ustaz Asri dan Ustaz Shukri. AlhamduliLLah 100% penduduk di sini adalah orang Islam cuma mereka hanya Islam pada nama.Selepas Solat Maghrib dan Solat berjemaah bersama anak orang Asli
Bersama peserta (anak angkat) memakaikan tudung kepada nak (ibu) masing-masing.Pertandingan rebut kerusi
Berlari membawa gula yang telah dicari di dalam tepung
Gotong royong membersihkan kawasan perkuburan di atas bukit.Beautification Project oleh Biro Keceriaan ComradePertandingan Menyumpit dan tarik taliMalam KebudayaanBersama Keluarga Angkat Sebelum Pulang2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tanak masuk daa page ni..tak de pun muke rehan!!~huu~

Sobru berkata...

muka irah pon xde..