Rabu, 5 Disember 2007

Semalam Yang Indah di Pos Kuala MuHari terakhirnya kami berada di Kg Bersah, Pos Kuala Mu - berpagi-paginya memang sejuk. Macam kata Ustaz Mat Som "kalau nak tengok udang banyak, tunggu pagi ".

Kami memberikan sarapan pagi kepada kanak-kanak dan penduduk kampung pada pagi tersebut dengan hidangan mihun. Makan ramai-ramai di rumah ABIM dan kemudian menyediakan ration (bahan mentah, seperti teh, sabun serbuk, beras) kepada penduduk Pos Kuala Mu.Muslimat yang tolong sekali memasak mihun, dan adik-adik yang setia menunggu .

Tengahari tu kami menziarahi penduduk Pos Kuala Mu, dengan membawa ration.Kami bersama Ustaz Abd Razak berbincang dengan penduduk di Pos Kuala Mu tentang bilangan orang Islam di pos tersebut.SubhanaLlah, indahnya alam Tuhan, gambar di perkampungan Pos Kuala Mu. Atiqah yang tunjukkan suasana ini (selepas saya tengok gambar di kamera digitalnya). Saya tinggal ambil gambar je.
Bergambar kenang-kenangan sebelum pulang
Perjalanan Pulang dan Bergambar dengan Ustaz Zainal setelah keluar dari Pos Kuala Mu

Bila ukhuwah kerana ALlah, bertemu tidak jemu, berpisah tidak gelisah. Semoga mereka yang ditinggalkan akan bertambah iman dan amalnya kepada ALlah, dan kepada kami dan seluruh umat Islam, semoga selalu istiqomah di dalam perjuangan dakwah ini... Amiin..
Tiada ulasan: